Tsunamis Ylinga + Tsunamis O'boy, 2007-10-22

Den första kullen som kan få dilute-bebisar är nu född hos Ökenstjärnan!

Mamma: Tsunamis Ylinga, Silver Nutmeg
Pappa: Tsunamis O'boy, Blue pc
Parningsdatum: 2007-09-27
Födelsedatum: 2007-10-22
Antal ungar: 5
Nanmtema: Norska namn

Grynet, hona, Dilute Nutmeg - behåller
Grim, hane, Dilute Nutmeg - såld
Gorm, hane, Blue patched - blivande avelshane hos diluteuppfödare i Finland
Gro, hona, Black patched - behåller
Geir, hane, Black patched - såld

Dag 12 - Fredag - 2007-11-02

Ungarna växer så det knakar! Nu börjar de få ordentligt med päls, och det är lätt att se vad det är för kön. En av de svarta ungarna har "muterat" och blivit en hona, jag trodde tidigare att det var en hane. Men ack vad man kan bedra sig, så är det när man försöker sig på en gissning för tidigt.... Sen kan jag inte riktigt bestämma mig för om det är två nutmegs, två dilute nutmegs, eller om det är en dilute nutmeg och en nutmeg... Idag bestämde sig Ylinga för att flytta ut ungarna ur huset, till ett hörn i buren. Men jag tror att hon kommer att ångra sig snart, för de bara kryper iväg och hon får samla ihop dem hela tiden. Oboy är en underbar pappa, han ligger ofta med ungarna och tvättar och pysslar om den jätte-fint! Det märks att han gjort detta förr!

Dag 9 - Tisdag - 2007-10-30

De två nutmeg-bebisarna. Hanen till vänster, honan till höger. Tveksam om de är dilute nutmegs eller nutmegs eller om honan är dilute nutmeg och hanen nutmeg....
Samma bebisar igen, hanen till vänster, honan till höger.
De två (dilute?) nutmegs igen, tjejen tycker att brorsan lagt sig mitt i hennes krypväg, så då är det väl bara att krya över brorsan då ;-)
Ovanifrån: Black patched hanen, black patched honan, blue patched hanen.
Samma bebisar igen, black patched hanen, black patched honan, blue patched hanen.
Sova skavfötters! Ovanifrån: hane, hane, hona.
På rad, uppställda för fotografering, från höger: Blackpatched hane, blue patched hane, black patched hona.
Tre små bebisar på rad!

Dag 3 - Onsdag - 2007-10-24

Idag fotade jag ungarna, man ser att 2 stycken blir mörkare och 3 st ljusare. De två mörka verkar även vara vittecknade. Jag hoppas och önskar att de ljusa är dilutes, men det återstår att se!

Ungarna 2 dagar gamla

Dag 2 - Tisdag - 2007-10-23

På morgonen så hade inte alla ungar heller mat i magen, men nu var det i alla fall de som inte hade mat i går som hade mat i magen nu. På kvällen hade alla mat i magen.

Dag 1 - Måndag - 2007-10-22

När jag kom hem vid fyra på eftermiddagen idag så låg det 5 ungar hos Ylinga. En del av dem hade fått mat i magen, men inte alla. Jag tror dock att de var väldigt nyfödda, för hon hade inte börjat brunsta än då. En av ungarna ser mindre ut än de andra, så håll tummarna för att den klarar sig!

Ylinga och Oboy, blivande föräldrar
Ylinga, dagen innan ungarna föds