Wilona + Golden State's Mirakel, 2008-05-05

Mamma: Wilona, Black
Pappa: Golden State's Mirakel, Dilute Nutmeg
Parningsdatum: 2008-04-03
Födelsedatum: 2008-05-05
Antal ungar: 4
Namntema: Ätbart

Rädisa, hona, Black - såld
Räkan, hona, Black - avliden 27/5 i sviterna efter en kraftig luftvägsinfektion
Risgryn, hona, Black - avlivas hos veterinär den 5/6 pga av skelletdefekter
Russin, hane, Black - avlivas hos veterinär den 5/6 pga av skelletdefekter

Dag 32 - Torsdag - 2008-06-05

Ja, idag var det då dags. Alla tre lever än, inga förbättringar ses hos ungarna, och Mirre vägrar ge upp själv. Så, alla tre får komma med till veterinären och de somnar in lugnt och fint. Det var en nästan omänsklig syn att se halva gerbil-familjen ligga där uppradade och döda hos veterinären. Min enda tröst är att de slipper lida mera nu, och jag hoppas att ni har det bra i gerbilhimmeln! En sån här dag är det tungt att vara gerbiluppfödare kan jag lova! *gråter* Kvar här hemma är mamma Wilona och Rädisa. Mycket underligt att komma hem till bara två gerbiler, det som var en hel familj tidigare.... Senare obduktion visar att ungarna skellet var helt mjukt och troligen inte hade mineraliserats som det borde. På Mirre kunde veteriären inte hitta nåt direkt fel alls som förklarade varför han var så dödssjuk. Inget smittsamt i alla fall.

Dag 30 - Tisdag - 2008-06-03

Efter ett långt samtal med veterinären idag över telefon beslutar vi att låta Russin och Risgryn få somna in på torsdag om inga mirakel har inträffat tills dess. Med deras skellet så har de inga goda framtidsutsikter och det är mera humant att låta dem somna in. Ett oerhört tungt beslut att ta, jag har aldrig tidigare behövt ta beslut om att avliva ungar. Ungar har dött, men då har det så att säga skött det hela själv. Även Mirakel, pappa till dessa ungar är mycket, mycket dålig, han insjuknade i lördags. Jag kan inte hitta några som helst fel på honom, men han är oerhört sjuk. Så, har han inte somnat in av sig själv innan torsdag så får han komma med till veterinären då med och somna in. En mycket, mycket tung dag i Ökenstjärnans historia.

Dag 29 - Måndag - 2008-06-02

Ännu mera tråkiga nyheter.... Även Risgryn bryter sig, och denna gång är det bakbenet. Nu börjar jag bli riktigt orolig för detta med ungarnas skellet i denna kull. Allt som de möjligen skulle kunnat göra sig illa på i buren är bortaget efter att Russin bröt sin tass, så hur detta har gått till förstår jag inte. Såvida det är inte är något fel på skellettet som sagt. Russins framben läker inte alls som det ska, det står just nu i 90 graders vinkel rakt ut från hans lilla, lilla sargade kropp. Han är ordentligt dålig i luftvägsinfektionen också, medan hans två systrar är helt återställda från den nu.

Dag 26 - Fredag - 2008-05-30

Rädisa och Risgryn verkar repa sig från luftvägsinfektionen, och mår mycket, mycket bättre nu. Alltid något då denna kull verkligen varit otursförföljd!

Dag 23 - Tisdag - 2008-05-27

Räkan är nu mycket mycket liten och svag. Hon somnar in under dagen. Det är väldigt ledsamt då hon säkert hade klarat sig om det funnits ett bättre antibiotikum. Nån gång här i dagarna upptäcker jag att Russin har brutit sitt ena framtass, som bara hänger rakt ned. Detta samt att han har luftvägsinfektion ger honom inte så strålande utsikter. Det fanns verkligen inte mycket i buren som ungarna kunde göra illa sig på, men allt som överhuvudtaget skulle kunna utgöra minsta fara för dem nu åker ut.

Dag 19 - Fredag - 2008-05-23

Även denna kull drabbas av luftvägsinfektion, och eftersom det inte finns något säkert antibiotikum att ge står jag lite handfallen. Efter samrådan med veterinär så testar jag, helt i brist på annat, ett annat antibiotikum än det vi brukar ge. Det har tyvärr ingen effekt alls på luftvägsinfektionen och ungarna blir bara sämre och sämre.

Dag 8 - Måndag - 2008-05-12

Jag upptäcker att en av honorna, Risgryn har en hård knöl mitt på bröstbenet, troligen en missbildning av någon sort. Hon är pigg och kry ändå, och utvecklas bra, precis som sina syskon. Får se hur det hela utvecklar sig med tiden.

Dag 1 - Måndag - 2008-05-05

Fyra ungar föddes i Wilona:s tredje och sista kull. Alla ser ut att bli svarta, dvs. ingen har diluteögon i denna kull.