Ippons Samba + Oasens Tussilago, 2007-05-30

Nu har Samba och Tusses första kull äntligen kommit!

Mamma: Ippons Samba, Grey Agouti pc
Pappa: Oasens Tussilago, Polar Fox
Parningsdatum: 2007-05-xx
Födelsedatum: 2007-05-30
Antal ungar: 6 (4 överlevande)
Namntema: Latinska namn

Desiderius, hane, Polar Fox - såld
Decimus, hane, Polar Fox white spot - såld
Domitius, hane, Grey Agouti - såld
Diamanta, hona, Grey Agouti pied collared - såld

Dag 19 - Söndag - 2007-06-17

Nu har bebisarna öppnat ögonen för första gången. Söta!!

Hane, Grey Agouti
Hona, Grey Agouti white spot
Samma hona, Grey Agouti pied collared
Hane, Polar Fox
Hane, Polar Fox white spot
Alla fyra små gulliga ungar

Dag 9 - Torsdag - 2007-06-07

Idag är huset helt igenbommat med ungarna på insidan. Det är knappt så att Samba själv kommer in och ut genom dörren med allt toapapper som är ivägen. Inga bebisar på rymmen här inte!

Dag 8 - Onsdag - 2007-06-06

Samba har flyttat in bebisarna i huset igen. Det blev väl för jobbigt att jaga bebisarna. Nu börjar pälsen komma ut och synas ordentligt.

Dag 7 - Tisdag - 2007-06-05

Idag har det blivit fart på bebisarna, de kravlar sig runt ganska bra nu. Snart kommer Samba att få ett sjå med att jaga dem i hela buren!

Dag 6 - Måndag - 2007-06-04

Idag var Lisa med mamma och pappa här och tittade på ungarna. Lisa har bestämt sig för 3 hanar, så nu är det bara att hoppas på att det stämmer med min extremt tidiga könsbestämning. Helena har tingat den vittecknade honan tillsammans med en hona från Ippons. Ungarna växer och blir större och större. Nu börjar de försöka att kravla sig runt lite. Fort går det inte, men de kommer en liten bit inne i huset i alla fall. Samba bestämde sig för att huset inte var ett bra ställa att ha barnen på, så hon flyttade ut hela boet till under vattenflaskan. Matte jublar…. Idag kan man även känna att pälsen börjar titta fram, det som man brukar kalla ”bebis-stubb”.

Dag 5 - Söndag - 2007-06-03

En tidig gissning på könsfördelningen är att det är 3 pojkar och 1 flicka. Honan är den mörka vitfläckiga, och det 2 ljusa samt den mörka utan vitteckning är hanar. Idag ”fällde” de ut öronen också! Så söta de ser ut nu!! Det är otroligt vad snabbt utvecklingen går!

Honan längst till vänster, resten är hanar.

Dag 4 - Lördag - 2007-06-02

Idag på morgonen såg de två minsta väldigt, väldigt smala ut. De vägde bara 2 g och hade ingen mat i magen. Under förmiddagen dog de bägge. Det var synd, för den ena hade colour point ögon, så den hade kunnat varit någon rolig färg. De andra 4 äter och växer så att de knakar!

Dag 3 - Fredag - 2007-06-01

Idag ser jag att två av ungarna inte verkar få nån mat, det verkar som att de hela tiden hamnar underst i högen med ungar, så de har lite svårt att komma åt maten. Jag försöker att lägga dem överst i högen, och efter nån timme ser jag att den ena i alla fall har fått mat. Hoppas att de klarar sig! Nu kan man se att 4 ungar är ljusare, och att 2 är mörkare. Den ena av de mörkare är dessutom vitfläckig. Mest troligt är det polar foxar och grey agouti.

Dag 2 - Torsdag - 2007-05-31

Ungarna verkar få mat, och Samba ligger hos dem nästan hela tiden. Stackars lilla Tusse har fått flytta ut i sandskålen, för han är inte välkommen in i huset än. Det ser ut som att en av ungarna kan ha colour point ögon. Det vore jätte-spännande om det vore så!

Dag 1 - Onsdag - 2007-05-30

På förmiddagen födde Samba 6 små ungar. Alla verkar må bra, och jag har sett att de verkar få mat! Det är så skönt att allt har gått bra, eftersom hon hade så mycket problem med förra förlossningen och att ungarna dog.

Tusse och Samba, ett par stolta föräldrar!
Samba med ca 8 timmar gamla ungar
Dag 1
Dag 1
Dag 1