Oasens Cleopatra + Pumpa "Risse", 2007-10-11

Nu har Cleo och Risses första kull kommit!

Mamma: Oasens Cleopatra, Blue
Pappa: Pumpa "Risse", Saffron
Parningsdatum: 2007-09-16
Födelsedatum: 2007-10-11
Antal ungar: 7 (6 överlevande)
Namtema: Musiktermer

Fagott, hane, Nutmeg - blivande avelshane hos diluteuppfödare
Flygelhorn, hane, Nutmeg - såld
Flageolett, hona, Nutmeg -blivande avelshona hos diluteuppfödare
Fiol, hona, Nutmeg - såld
Flöjt, hona, Nutmeg - såld
Fiddla, hona, Nutmeg - såld

Dag 23 - Fredag - 2007-11-02

Ungarna börjar se ut som mini-gerbiler nu. Helt bedårande! De har också börjat med fast föda, fast förstås så snuttar de hos mamma med jämna mellanrum! De hoppar med lätthet upp på huset nu, och tar sig fram överallt i buren nu. De älskar att busa med varandra, eller mamma och pappa om de råkar vara i närheten. Så roligt att titta på!

Dag 20 - Tisdag - 2007-10-30

De två hanarna. Lika som bär...
De två hanarna igen, super-gulliga!!!
De fyra honorna, inte lätt att få med alla på en och samma bild kan jag säga!

Dag 19 - Måndag - 2007-10-29

Idag har alla ungar öppnat ögonen! En av tjejerna har bara öppnat ett öga än. De är så bedårande söta nu! Men de tycker också att det är lite läskigt det här med att se, så det är i den sk. popcorn-åldern nu. Minsta grej får dem att studsa iväg som ett poppande popcorn, så det gäller att hantera dem väldigt försiktigt nu, och inte tappa dem.

Dag 16 - Fredag - 2007-10-26

Det var nästan som att Cleo kunnat gå in här på sidan och läsa, för idag beslutade hon sig för att det var dags att släppa ut ungarna. Och så grävde hon bort allt spån framför dörren. Så får ungarna springa in och ut som de vill. De blev jätte-glada och utforskade genast de nya omgivningarna mycket noga. Sandskålen är inte mat, men man var ju tvungen att prova i alla fall. Matte tyckte det lät för hemskt med små gnagande gerbiltänder mot keramik... Sand är inte heller mat, men ack så roligt att tugga på. Knastrar jätte-härligt... återigen ett ljud inte matte är så förtjust i... Kan tilläggas att pappa Risse blev mycket konfunderad över vara alla dessa små varelser kom ifrån. Han såg väldigt frågande ut, som om han liksom undrade "Matte, vad är nu det här?? Ska jag behöva dela hem med dessa små yrväder? De far ju runt som tokar överallt! Jag vill ju ha lite lugn och ro här...." Men han vande sig snabbt, och insåg att dessa små underbara krabater kommit för att stanna!

Dag 14 - Onsdag - 2007-10-24

Cleo har allt sedan ungarna kom varit mycket noga med att hålla dem på plats i huset. Det är helt igenbommat och vare sig hon är på insidan eller utsidan av huset så ser man inte ens ett millimeterstort hål. Hur hon tar sig in och ut är ett mysterium! Jag provade att sätta ned ungarna i buren, utanför huset idag. Tänkte att de måste ju få se nåt annat här i världen än ett litet trähus. De sprang glatt runt och utforskade, men säg den lycka som varar... Så fort mamma Cleo såg att ungarna var på rymmen så samlade hon snabbt ihop dem i huset igen....
Jag passade på att fota ungarna idag, de börjar bli riktigt söta nu med ordentligt med päls. Jag är säker på att det är 4 tjejer och 2 killar nu.

Cleos hus, noga igenbommat ända upp till taket med bottenströ! Pappa Risse har inte en chans att få vara med i huset, utan han får gott finna sig i att sova i en kokosnöt. Jämför med Ylingas hus, där det är helt öppet!
Ylingas hus, vilken skillnad mot Cleos hus!
Ungarna växer så det knakar! Imorgon blir de 2 veckor.

Dag 5 - Måndag - 2007-10-15

En tidig gissning på könsfördelningen är att det är 2 pojkar och 4 flickor. När jag tittade noggrannare på ungarna idag så ser jag till min stora förvåning att ALLA 6 är nutmegs!! Jag som utgått ifrån att de varit svarta eftersom de haft samma färg. Att alla skulle bli nutmegs är det ca 1% chans till... Helt otroligt! Jag kan knappt tro att det är sant, och det kunde inte Liv heller (som äger Cleo). Jag var tvungen att skicka en bild till henne för att övertyga henne. :-)

Ungarna 5 dagar gamla. Alla nutmegs!!

Dag 4 - Söndag - 2007-10-14

Alla ungar har samma färg. Det är ju 50% chans att Cleo bär på e, i så fall kan det bli nutmegs annars blir det bara black. Därför tror jag att det bara är svarta ungar i denna kull.

Dag 2 - Fredag - 2007-10-12

Den lille ungen med såret över munnen gav upp redan igår kväll. Tråkigt, men skönt att den slapp lida länge. Alla andra ungar verkar få mat ordentligt, jätte-kul!

Dag 1 - Torsdag - 2007-10-11

I morse låg det 6 små ungar i boet hos Cleo. Hon var ju jätte-stor så jag var inte förvånad över att det var en sån stor kull! När jag kom hem på kvällen så upptäcker jag att det inte bara var 6 ungar, utan 7 st! Dock så ser jag att en av ungarna har ett stort sår över hela munnen som gör att den inte kan äta. Så, utsikterna för den ungen är inte så ljusa...

Cleo och Risse, blivande föräldrar
Cleo, stor som ett hus vid det här laget! Tagen nån dag innan ungarna kom